Team

Dieuwertje de Leeuw

Team

Dieuwertje de Leeuw

Advocaat | Partner

Profiel

Dieuwertje de Leeuw is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, contractenrecht en procesrecht. Dieuwertje adviseert en procedeert in commerciële geschillen, waaronder contractuele geschillen, overnamegeschillen, aandeelhoudersconflicten en bestuurdersaansprakelijkheidszaken. Daarnaast is zij specialist op het gebied van beslag- en executierecht en heeft zij ruime ervaring op het gebied van geschillen in de financiële sector.

Dieuwertje publiceert en doceert op regelmatige basis. Zij is onder meer gastdocent aan de Vrije Universiteit bij de leergang Grondslagen vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Opleidingen

  • Grotius specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden (2013, cum laude)
  • The Law Firm School (2009)
  • Rechten, Universiteit Leiden, Afstudeerrichtingen Ondernemingsrecht en Civiel Recht (2007)

Auteur van

De nieuwe Corporate Governance Code: duurzaamheid, diversiteit & inclusie en dialoog

15 mei 2023

Dieuwertje de Leeuw schreef voor het tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten een artikel over de geactualiseerde Corporate Governance Code. Zij gaat daarbij in op de wijzingen ten opzichte van de vorige versie en op welke wijze de ‘best practices’ zijn aangepast en aangevuld. Tot slot werpt zij een blik op de toekomst van de Corporate Governance Code.

Nieuw advocaten­kantoor Finch gespeciali­seerd in zakelijke geschillen

1 oktober 2022

Op 1 oktober opent advocatenkantoor Finch haar deuren in het centrum van Utrecht. Het nieuwe kantoor is gespecialiseerd in het oplossen van zakelijke geschillen. Finch is opgericht door Stefan Holterman, Dieuwertje de Leeuw, Maarten Mussche en Koen Rutten. Zij zijn als advocaat en partner aan het kantoor verbonden.